“Dive” ponovo na turneji po BiH

Dive

Dive

Radojka Šverko, Gabi Novak i Tereza Kesovija, okupljene u projektu ”Dive”, ponovno kreću na turneju po Bosni i Hercegovini.

Naime, ”Dive” uskoro planiraju održati koncerte u Zenici 12. maja  (BNP), u Tuzli 13. maja (BKC), 14. maja u Sarajevu (Dom mladih) i 15. maja u Mostaru (Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače) te ponoviti uspjeh od prije dvije godine kada su u jednome danu održale dva rasprodana ‘osmomartovska’ koncerta pred sarajevskom publikom.

Radojka, Gabi i Tereza jedna su od rijetkih pojava u hrvatskoj muzici koje zbilja zaslužuju epitet diva. Zaslužile su ga izvrsnošću izvedbi, raskošnim i upečatljivim glasovima, i time što su kroz sve ove decenije ostale dosljedne u shvaćanju muzike kao umjetnosti.

”Dive” su održale nekoliko desetaka sjajnih koncerata diljem Hrvatske i regije. Na njima su izvele najveće hitove iz svojih iznimno bogatih programa, čineći time presjek svojih karijera. Sve tri dive dobitnice su nagrade Porin za životno djelo, kao i brojnih drugih domaćih i internacionalnih nagrada i priznanja.

Govoreći o ishodištu ove uspješne suradnje, Tereza Kesovija kaže kako je ona nastala dijelom iz nezadovoljstva njihovim tretmanom na hrvatskoj estradnoj sceni.

– Nismo bile dovoljno iskorištavane. Činilo mi se kao da se čeka da dođemo do stotog rođendana pa da nas onda pozovu da negdje nastupimo – naglašava Tereza.

– Zemlja smo talentiranih ljudi, ali i talenti se gase i propadaju ako nisu na pravi način njegovani i podržavani – tvrdi Radojka Šverko, kojoj nedostaje onaj osjećaj da se naježi na nečijem koncertu. Za to krivi nekvalitetnu medijsku produkciju, ali i nedostatak prave kritike koncerata.

Tereza Kesovija, Gabi Novak i Radojka Šverko zapjevat će svoje ponajveće hitove uz pratnju pratećeg orkestra širom Bosne i Hercegovine. Kako i same kažu, iznimno se raduju ovoj turneji te obećavaju koncerte prepune emocija i užitka.

Posted by on 2015-04-27. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login