Dnanas o izgradnji mosta preko Save

Banja Luka

Banja Luka

Članovi operativnog tijela za provođenje Sporazuma o izgradnji mosta preko rijeke Save kod Gradiške, koje čine predstavnici Republike Srpske,zajedničkih institucija BiH, te Hrvatske, trebalo bi da se sastanu u utorak, 12. juna, u Banjoj Luci, izjavio je Srni ministar saobraćaja i veza RS-a Nedeljko Čubrilović.

On je istakao da je izgradnja autoputa E-661 i mosta na rijeci Savi veoma značajna za Republiku Srpsku, jer će Banjaluka biti spojena sa evropskom mrežom autoputeva, a most će omogućiti brži prelazak međudržavne granice.

“Republika Srpska već ima obezbijeđen dio sredstava za izgradnju ovog mosta. Ako se postigne dogovor, u toku ove godine mogla bi početi procedura izbora izvođača radova za izgradnju mosta na rijeci Savi“, rekao je Čubrilović.

U Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske podsjećaju da je 29. februara Parlamentarna skupština BiH ratifikovala međudržavni Sporazuma za izgradnju mosta na Savi kod Gradiške, a Vlada Hrvatske je to učinila 15. marta.

Kako je navedeno,ovim su ispunjene sve zakonske procedure za stupanje na snagu Sporazuma o izgradnji mosta koji je potpisan u novembru 2011. godine.

“Lokacijski uslovi na strani Republike Srpske za izgradnju mosta preko rijeke Save kod Gradiške dobijeni su 8. maja. Projektovana dužina mosta je oko 594 metra. NJegovom izgradnjom biće uspostavljena saobraćajna veza autoputa E-661, Banjaluka – Gradiška, sa autoputom na koridoru 10, u Hrvatskoj”,kažu u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske.

Procijenjena vrijednost radova na izgradnji mosta je oko 30 miliona eura.

Posted by on 2012-06-12. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login