Dodjelom nagrada 23. Sarajevo Film Festival ulazi u završnicu

Sarajevo Film Festival

Sarajevo Film Festival

Dodjelom nagrada najboljim ostvarenjima i autorima sutra će na svečanosti u Narodnom pozorištu biti završen glavni dio programa ovogodišnjeg 23. Sarajevo Film Festivala, koji je u proteklih sedam festivalskih dana ponudio istinsku filmsku čaroliju građanima i brojnim gostima grada.

Program će biti nastavljen i u petak, kada će publika do večernjih sati moći pogledati nagrađena ostvarenja ovogodišnjeg festivalskog izdanja.

Filmska smotra ponudila je ljubiteljima sedme umjetnosti 235 filmova iz 54 zemlje u 18 festivalskih programa, a više od 70 ostvarenja je iz BiH. Svjetske premijere imat će 43, a međunarodne 23 filma.

Bit će dodijeljeno sedam glavnih nagrada – Srce Sarajeva za najbolji igrani film, najboljeg reditelja, najbolju glumicu, najboljeg glumca, najbolji kratki film, najbolji dokumentarni film te najbolji studentski film.

Također, bit će uručene i Nagrada za ljudska prava, Specijalna nagrada žirija i Nagrada publike, kao i nekoliko partnerskih nagrada.

Posted by on 2017-08-16. Filed under Kultura, Sarajevo Film Festival. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login