Dodjelom nagrada večeras završava 7. Tuzla film festival

Tuzla film festival

Tuzla Film Festival

Projekcijom dugometražnog filma “Rudar” režiserke Hanne Slak (Slovenija) sinoć je završen programski dio 7. Tuzla film festivala. Publika je pozdravila priču o zasavskom rudaru, u kojoj se kroz oči imigranta otkriva tamna strana slovenačke istorije.

Redateljica kroz lik rudara analizira i traži rješenja za složene podjele među ljudima.

U dokumentarnom dijelu festivalskog programa prikazani su filmovi “Weltschmerz” Anje Kravić, “Posljednji bogumili” Nedima Lončarevića te “F41 i ja” studenata IPI Akademije.

Posljednji dan festivala rezervisan je za projekciju serije “Novine” Dalibora Matanića i ceremoniju dodjelu nagrada, koja će biti održana u Narodnom pozorištu Tuzla.

Tradicionalna “Vila” TFF-a bit će dodijeljena za kratki igrani film, animirani, dugometražni igrani i kratki dokumentarni film, te za produkciju.

Ove godine bit će dodijeljena i nagrada “Otto Englander” za scenarij, kao i nagrada za doprinos razvoju umjetnosti u Tuzli.

Posted by on 2018-10-19. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login