Dojava o bombi u školi bila lažna

Široki Brijeg

Široki Brijeg

Dojava o podmetnutoj bombi u školi u Širokom Brijegu bila je lažna, potvrđeno je iz MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona.

Iz kantonalnog MUP-a saopšteno je da je Policijska stanica Posušje jučer u 16.55 sati dobila prijavu da je u neimenovanoj školi na području Širokog Brijega postavljena eksplozivna naprava koja će za određeno vrijeme eksplodirati.

U saopštenju se navodi da su odmah po primljenoj prijavi obaviješteni Policijska stanica Široki Brijeg, kantonalni MUP i dežurni kantonalni tužilac nakon čega je počela evakuacija svih škola na području općine Široki Brijeg.

Iz MUP-a navode da je u veoma kratkom vremenu evakuisano sedam škola – tri škole u kojima se održavala nastava u drugoj smjeni, otkazane su dvije priredbe koje je trebalo da budu održane u dvjema školama, a iz dvije škole je evakuisano tehničko osoblje koje se u njima nalazilo.

”Nakon evakuacije škola je obezbijeđena i pristupilo se pregledu unutrašnjosti objekata i njihovih dvorišta. Izvršenim pregledima utvrđeno je da je dojava bila lažna, odnosno ni u jednoj školi nije pronađena eksplozivna naprava”, navode iz MUP-a.

Danas se u svim školama na području opštine Široki Brijeg nastava odvija nesmetano.

Policijski službenici provode mjere s ciljem utvrđivanja identiteta osobe koja je uputila lažnu dojavu i na taj način počinila krivično djelo.

Posted by on 2011-10-19. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login