Dokumentarac ‘Dom’ Zdenka Jurilja nagrađen na SFF-u

Sarajevo Film FestivalPosebna nagrada u kategoriji dokumentarnog filma Sarajevo Film Festivala (SFF) dodijeljena je dokumetarcu “Dom” redatelja i scenarista Zdenka Jurilja.

Nagrađeni film, kojem je ovo bila svjetska premijera, nastao je u produkciji Hrvatskog filmskog saveza i širokobriješke kuće Kadar, a govori o sudbini stanovnika u Hrvatskoj koji zbog bankarskih kredita, dugovanja za komunalije, struju, vodu… preko noći ostaju bez svojih domova, priopćeno je iz producentske kuće.

”Cijela priča filma stavljena je u okvir tzv. direktnog pristupa u kojem kroz slojevite sudbine ljudi, javnosti želimo predočiti u kakvoj se situaciji čovjek, pojedinac, obitelji… mogu naći kada zakaže sustav zaštite i kada se goli kapitalizam, profit, digne iznad države i njezinih zakona”, rekao je redatelj Jurilj i istaknuo kako je iznimno zadovoljstvo što je žiri SFF-a prepoznao baš ovu priču.

U filmu je prikazano licemjerstvo, socijalna neosjetljivost i bahatost banaka, sudskih ovršitelja.

“Dom” će biti prikazan u programu predstavljanja domaćih autora na ovogodišnjem Mediteran Film Festivalu u Širokom Brijegu.

Posted by on 2017-08-19. Filed under Kultura, Sarajevo Film Festival. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login