Dokumentarac “Sloboda” otvara ovogodišnji Tuzla Film Festival

Dokumentarni film “Sloboda”, rađen u produkciji “RSD Sloboda”, “Magic Factory” i “Eventus”, otvoriće 9. Tuzla Film Festival koji će ove godine zbog epidemiološke situacije i sigurnosti građana biti održan u online formatu od 16. do 20. oktobra.

Na online stranici VIDEO koja će biti aktivna od 16. do 20. oktobra publika će imati priliku da pogleda oko 100 filmova u pet kategorija: Dugi igrani, Dokumentarni, Kratki, Animirani, “Future Generation Short Films”, a za najmlađe je pripremnjen program “Kids kategorija – Kids Tuzla Film Festival”, saopšteno je iz Tuzla Film Festivala.

Putem ove platforme pored filmova gledaocima će biti omogućen pristup i pratećim sadržajima, kao što su predavanja i razgovori sa filmskim radnicima. Takođe, osim master classova koje će držati stručnjaci iz filmske industrije za ograničeni broj učesnika bit će organizovane i “Zoom konferencije” koje će biti dostupne većem broju zainteresovanih profesionalaca koji žele da saznaju sve novine u vezi sa filmom, produkcijom, distribucijom i slično.

Svečano otvaranje Festivala moći će se pratiti 16. oktobra online i putem gradskog javnog servisa RTV7 od 20 časova, najavili su iz Tuzla Film Festivala.

Posted by on 2020-10-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login