Dolaze hladni dani, na planinama snijeg

oblačno vrijemePeriod lijepog i neuobičajeno toplog vremena za ovo doba godine u BiH je iza nas, jer se narednih dana mogu očekivati pad temperature i oblačno vrijeme s kišom, u višim predjelima i sa snijegom.

Pokazuju to prognoze meteorologa, prema kojima ćemo narednih dana ipak morati nositi topliju odjeću, obuću i kišobrane, jer će nas na to natjerati nove, za oktobar ipak uobičajene vremenske prilike.

Naime, meteorolozi kažu da nas narednih dana očekuje kiša na sjevernim i sjeverozapadnim područjima, a na višim predjelim prolazno je moguć i snijeg.

U noći između utorka i srijede biće obilnije padavine u sjeverozapadnim krajevima, a uz to dolazi i zahlađenje. U višim krajevima temperatura će pasti ispod nule, pa je moguć i snijeg.

Prema dugoročnijim prognozama, meteorolozi za novembar najavljuju padavine, s tim što između petog i desetog u ovom mjesecu možemo očekivati snijeg.

I iz “Accuweathera”, američke kompanije za praćenje vremena u cijelom svijetu, prognozirali su da će novembar u BiH biti promjenjiv, s najnižom temperaturom do minus pet, a dnevna će dostići do 11 stepeni.

Više od polovine mjeseca u znaku je moguće kiše i pljuskova, dok ćemo u ovom mjesecu, prema njihovim prognozama, imati svega pet sunčanih dana.

Posted by on 2014-10-20. Filed under Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login