Dronovima protiv kriminala

dronBritanska policija će nabaviti bespilotne letjelice kojima će se moći služiti pri osiguravanju reda i mira te u istragama.

Središnji ured britanske policije dodijelio je 250 hiljada funti policijskim stanicama u okruzima Sussex i Surrey za nabavku bespilotnih letjelica s kamerama. Navedeni iznos iskoristit će se i za nastavak testiranja uloge ovih letjelica u očuvanju reda i mira, ali i pri istragama zločina.

Primarna uloga ovih policijskih dronova bit će snimanje iz zraka, te povećanje učinkovitosti ophodnji i brzine prikupljanja informacija s terena. Osim toga, policija će letjelice pokušati upotrijebiti i za prikupljanje dokaza, te traganje za kriminalcima i nestalim osobama.

Testiranja će biti obavljena s ukupno pet letjelica, a cilj projekta je utvrditi ima li smisla istu praksu promijeniti i u ostatku zemlje.

Posted by on 2015-03-28. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login