Druga večer Nektar OK festa uz Dubiozu Kolektiv i Edu Maajku

Zabava drugog dana festivala započela je na OK Summer stage-u uz DJ Nebs Jack-a. U Balans + zoni je održana sesija joge u prirodi za kampere. U okviru OK Book zone održana je promocija knjige „Život s Idi(j)otima“, autora Nenada Marjanovića dr. Frica, a na promociji su prisustvovali brojni fanovi benda, kao i momci iz benda „Dubioza Kolektiv“.

OK Fest, Dubioza kolektiv
OK Fest, Dubioza kolektiv

U 17:00 sati na Sensation Stage-u je nastupio Đorđe Miljenović, koji je u totalno drugačijem izdanju predstavio svoj novi materijal. Nakon njega nastupili su „Bjesovi“, te svojim žestokim rifovima pripremili publiku za ono što će se kasnije desiti na Main Stage-u.

Spektakl na Main Stageu započeo je u 19:30 nastupom benda „Show program“, benda iz Tuzle.

U 20:30 na binu su se popeli momci iz „Helem Nejse“ koji su fantastičnim nastupom privukli sve ljude iz kampa da se presele na Main Stage i uživaju u drugoj noći OK Festa. Publika je horski s njima pjevala pjesme „Kabadahija“, „Bosnia“ i „Kafa na aparatima“. Ogromnim aplauzom su ih ispratili s bine i skandirali za početak nastupa Dubioze Kolektiv.

Na prve taktove prepoznatljivog zvuka Dubioze Kolektiv, publika je kao uz dogovorenu sinhronizovanu koregrafiju počela da skače i pravi nezaboravnu pozitivnu atmosferu u dolini Sutjeske.

Iako je možda jedan od najvećih izazova muzičara nastupiti nakon Dubioze Kolektiv, koja svaki put ostavi publiku bez daha, Edo Maajka je još jednom pokazao zašto nosi titulu najboljeg repera u regiji, kojeg je publika dočekala ogromnim aplauzom i pjevala svaku pjesmu s njim.

Nakon koncerata na glavnoj bini, kamperi su se vratili u kamp gdje je na Sensation Stage-u nastupio Nipplepeople, te je sve izgledalo kao da je tek počeo program festivala i kao da nije dva sata iza ponoći.

Posljednjeg festivalskog dana nastupit će novosadski DJ Space Motion, Vojko V, Let 3, Pips, Chips & Videoclips, Partibrejkersi i škotska indie rock atrakcija Franz Ferdinand. Festival će publika ispratiti uz Uroša Đurića na OK After partiju u OK kampu.

Posted by on 2019-07-14. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login