Drugi upisni rok na Univerzitetu u Zenici

ZenicaNa zeničkom Univerzitetu u toku je drugi upisni rok za preostala slobodna mjesta, na fakultetima za prvu godinu studija u akademskoj 2017/2018. godini, i traje do 8. septembra.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju državljani Bosne i Hercegovine, strani državljani i lica bez državljanstva sa završenom srednjom školom u četverogodišnjem trajanju u Bosni i Hercegovini, kao i kandidati koji su srednju školu završili izvan Bosne i Hercegovine, a za koje je nakon postupka ekvivalencije utvrđeno da imaju završeno adekvatno obrazovanje za nastavak školovanja.

Izuzetno, kandidati koji su srednju školu završili izvan Bosne i Hercegovine imaju pravo učešća na konkursu i prije izvršene nostrifikacije, odnosno ekvivalencije svjedočanstva o završenom srednjem obrazovanju u inostranstvu, ali se u prvu godinu mogu upisati nakon izvršene nostrifikacije, odnosno ekvivalencije o završenom srednjem obrazovanju u inostranstvu, a najkasnije do početka akademske ove godine.

Prema planu upisa prijemni ispiti će se obaviti od 11. do 13. septembra, a fakulteti će objaviti termine upisa studenata koji budu primljeni na fakultete Univerziteta u Zenici u drugom upisnom roku.

Posted by on 2017-09-05. Filed under Magazin, Obrazovanje. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login