Duet: Klavit i Tarabuk @Ecofutura

Eko selo, Ekofutura

Eko selo, Ekofutura

Interesantna lokacija i interesantna kombinacija (klavir i tarabuk), svirka uživo, 21.07. (subota).

Eko selo leži na udaljenosti od 12 km od starog dijela Sarajeva, na području Hreše.

Smješteno je u prekrasnom ambijentu netaknute prirode, bogate raznovrsnom florom i faunom. Izrazito čisti zrak i voda imaju ljekovita svojstva jer nema industrijskih objekata koji bi remetili prirodne pogodnosti ovog područja. Jedinstvena mješavina gustih stoljetnih crnogoričnih i bjelogoričnih stabala te mnogobrojno ljekovito bilje daju ovom mjestu dodatni šarm i bajkovitost.

ZRAČNA BANJA
Nadmorska visina od 1200m čini ovo područje zračnom banjom. Izuzetno čist zrak – s karakterističnom koncentracijom lakih jona, njegova idealna vlažnost, povećana količina kisika, blagotvorna zračna strujanja, stabilna temperatura i veliki broj sunčanih sati u godini, dokazano doprinose poboljšanju psihofizičkog stanja, a naročito krvne slike jer boravak na ovoj visini ubrzava stvaranje eritrocita.

Osim toga, zračna banja pruža i zdravima neophodan predah od ritma savremenog života te oslobađanje od nakupljenog stresa.

IZVORSKA VODA
Eko selo, EkofuturaU eko selu se nalazi i prirodni izvor pitke vode koji opskrbljuje sve naše objekte, tako da slobodno možete piti vodu direktno sa slavine! Tom istom vodom se i tuširate, a vaša koža će vam biti zahvalna da je makar na nekoliko dana odmorite od hemikalija koje je isušuju i pružite joj savršenu, prirodnu hidrataciju!

MIRNO OKRUŽENJE
Jedini zvukovi koje čujete u naselju su pjev ptica i šum lišća koji stvaraju potpuno harmoničnu antistres atmosferu. Dokazano je kako buka utiče na poremećaje spavanja i rada srca te povećanje stresa. U urbanoj sredini nemoguće ju je izbjeći jer postaje sastavni dio života, a često je nismo niti svjesni jer se naše uho već naviknulo na nju.

Ono oko čega smo se mi potrudili jeste da vas za promjenu odvedemo u svijet mira i tišine, a to će vam pomoći da ponovo dođete u kontakt sa najdubljim dijelovima sebe.

Posted by on 2012-07-20. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login