Đumbir je bolji od tableta protiv bolova?

ĐumbirNovo istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Arthritis, otkriva da je đumbir u smanjenju bolova jednako učinkovit kao i lijekovi protiv bolova, primjerice, ibuprofen.

I dok je ibuprofen jedan od najpopularnijih lijekova protiv bolova, ovo istraživanje pokazuje da ne smanjuje nivo citokina u tijelu.

Citokini mogu niti negativni i pozitivni, a negativni su vrsta supstanci koje šire upalne procese u tijelu, a istraživanja su pokazala da su povezani s pogoršanjem simptoma artritisa i osteoartritisa.

“Đumbir je poznat po svojim odličnim ljekovitim svojstvima, a ovo istraživanje to iznova potvrđuje”, izjavila je voditeljica istraživanja Dr. Krishna C. Srivastava.

Prethodna istraživanja su pokazala da lijekovi protiv bolova mogu povećati rizik od nastanka raznih zdravstvenih tegoba, uključujući probleme s vidom, nakupljanje suvišnih kilograma, kratkoću daha, depresiju, srčanu aritmiju, slabost mišića, visok krvni tlak, glavobolje, anksioznost, bolove u prsima, probleme sa spavanjem, akne, sporo zarastanje rana i brojne druge.

Đumbir dokazano ima protuupalno djelovanje i značajno smanjuje razinu citokina u tijelu. Što se štetnog djelovanja tiče, potrebno je pratiti upute liječnika ili stručnjaka jer su neka istraživanja pokazala da prekomjeran unos đumbira može imati štetno djelovanje na probavni sustav.

Osim što ublažava osjećaj boli, đumbir sprječava nastanak kronične upale u tijelu, a također može ublažiti već postojeću upalu. Odlično je to što sirovi i termički obrađeni đumbir imaju potpuno ista svojstva.

Kako konzumirati đumbir

-Nasjeckani sirovi đumbir dodajte u juhe, variva ili umake.

-Dodajte đumbir u sokovnik dok pripremate sokove.

-Potražite suplemente đumbira, uglavnom dolaze u obliku kapsula.

-Kuhajte sirovi đumbir u vodi oko 45 minuta, a zatim ga popijte kao topao ili hladan čaj.

Posted by on 2014-04-23. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login