Đumbir i njegove prednosti

ĐumbirĐumbir je jedan od najčešće korištenih začina u svijetu. Iz razloga što se odlično slaže uz sve vrste jela i jednostavan je za pripremu, sve veći broj ljudi počinje koristiti đumbir.

Đumbir je najbolji svjež, ali neće izgubiti svoja svojstva termičkom obradom. Đumbir možete koristiti za pripremu deserta, mesa, salate, juhe, variva i toplih napitaka.

Ima blagotvorno djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma i krije brojne zdravstvene prednosti.

Lijek protiv bolova
Nedavno istraživanje je pokazalo da protuupalno djelovanje đumbira može ublažiti bilo kakve vrste bolova. Đumbir se pokazao jako učinkovitim u ublažavanju simptoma artritisa, hroničnog upalnog stanja kostiju i zglobova.

Lijek za probavne smetnje
Đumbir će jako brzo ublažiti nadutost, grčeve i plinove. Topli napitak od đumbira se pokazao učinkovitim u prevenciji zatvora. Đumbir će potaknuti rad probavnog sistema i pospješiti apsorpciju hranjivih tvari iz hrane.

Za prevenciju raka
Đumbir ima odlično antioksidacijsko svojstvo, zbog čega je jako učinkovit u smanjenju razine slobodnih radikala, spojeva koji povećavaju rizik od nastanka različitih vrsta raka.

Posted by on 2013-12-28. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login