Duran Duran u Hrvatskoj 29. avgusta

Duran Duran

Duran Duran

Duran Duran, jedan od najvećih pop bendova svih vremena, nakon 16 godina i njhovog prvog i, do sada, jedinog nastupa u Hrvaskoj, dolaze na zagrebački stadion Šalata, u utorak, 29. avgusta, kada će ih na open air spektaklu u sklopu svjetske “Paper Gods” turneje moći vidjeti domaća publika, kao i ona iz cijele regije.

Duran Duran su jedan od najvećih mainstream bendova i muzička institucija koja je iznjedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena. 35 godina duga karijera, 14 studijskih albuma i preko 100 miliona prodanih ploča diljem svijeta te nebrojeno nagrada označili su Duran Duran jednim od najprepoznatljivijih bendova našeg doba.

Ono što je počelo kao alternativna muzička priča 1982. u engleskom Birminghamu, u samo dvije godine naraslo je do svjetske senzacije. Držeći prva mjesta na ljestvicama najboljih UK singlova, bend je predvodio britansko osvajanje američkog tržišta s čak 21 singlom na top 10 popisu Billboardove ljestvice. Od početaka uz istoimeni album “Duran Duran”, “Rio” koji ga je naslijedio i označio pohod na Ameriku, “Seven And The Ragged Tiger” i “Notorious”, “Big Thing”, ili pak “Thank You”, “Red Carpet Massacre”, kao i najnovijeg, hvaljenog “Paper Gods” s kojim su se otisnuli na veliku svjetsku turneju, podarili su nisku nevjerojatnih hitova.

Više od tri decenije od početaka na muzičkoj sceni, Duran Duran je i dalje u naponu snaga. Zagreb će tako čuti bezvremenske megahitove kao što su “Hungry Like A Wolf”, “Rio”, “Wild Boys”, “Come Undone”, “Ordinary World”, “Union Of The Snake”, “The Reflex”, “A View To A Kill”, “Girls On Film”, “Save A Prayer” ili “Notorious”.

Bend je kroz svoje kultno stvaralaštvo stekao brojne obožavatelje diljem cijelog svijeta, a povezujući generacije fanova Duran Duran puni najveće stadione dok njihove radiofonične pjesme i dalje čine obavezan repertoar radijskih stanica. Predvođeni karizmatičnim Simon Le Bonom, Duran Duran su, kao muzičke i modne ikone utjecali na generacije muzičara i pop kulturu. Ostaju jedan od najviše obrađivanih bendova, a svoje viđenje ostavštine Duran Durana opjevali su svi od Franz Ferdinanda, preko Korna i Deftonesa, do Courtney Love i Hole.

Ulaznice kreću u prodaju u srijedu 10. maja.

Posted by on 2017-05-09. Filed under Film & Muzika, Kultura, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login