Dvije nagrade za ‘Hotel Plazu’ Narodnog pozorišta Mostar

Hotel Plaza

Hotel Plaza

Na upravo završenom prvom regionalnom festivalu pozorišne komedije “Osmijeh Sarajeva”, predstava Narodnog pozorišta Mostar “Hotel Plaza”, po tekstu Neila Simona i u režiji Admira Glamočaka, osvojila je dvije nagrade.

Nagradu za najbolju glumicu festivala dobila je Jasna Žalica (nagradu ravnopravno dijeli s Nikolinom Jelisavec), dok je Emir Sejfić osvojio nagradu za najboljeg mladog glumca festivala.

Od ukupno 33 prijavljene predstave, za konkurenciju festivala je odabrano osam pozorišnih komada nekih od najboljih teatara regije (Kazalište Kerempuh iz Zagreba, Atelje 212 iz Beograda, Teatar Komedija Skopje, Narodno pozorište Užice), među kojima i predstavu Narodnog pozorišta Mostar, priopćeno je iz mostarske teatarske kuće.

“Sretna sam jer nagrade u ovako jakoj konkurenciji stavljaju Narodno pozorište Mostar na mapu respektabilnih pozorišta regije. Glumačka nagrada nikada ne pripada samo onome ko je dobio, zato sam zahvalna čitavom ansamblu divnih mostarskih glumaca, a najviše reditelju i mom glumačkom partneru Admiru Glamočaku, bez čije inspirativne, duhovite i majstorske igre, moja uloga ne bi mogla biti tako dobra kao što kažu da jeste”, izjavila je Žalica.

Emir Sejfić zahvalio je svim koji su sudjelovali u postavljanju predstave “Hotel Plaza”

“Nadam se da će ovaj festival još dugo izazivati osmijehe i umjetnika i publike, i želim mu da još dugo živi. Ponosan sam zbog ove nagrade, jer je ona poticaj i mom pozorištu i cijelom ansamblu koji je u usponu. Osjeti se jedna nova stvaralačka energija i ova nagrada je još jedan dokaz toga”, izjavio je Sejfić.

Za ulogu u predstavi “Hotel Plaza” Jasna Žalica je osvojila i glumačku nagradu na 35. Pozorišnim igrama BiH u Jajcu, a Maja Zećo je za ulogu Muriel Tate u toj predstavi osvojila nagradu za najbolju glumicu na Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska”.

Mostarska publika ovu hit predstavu moći će pogledati sljedećeg mjeseca na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar te i na taj način čestitati redatelju i ansamblu predstave na osvojenim nagradama.

Posted by on 2017-05-22. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login