Dvije velike aviokompanije žele 49 posto BH Airlinesa

 BH Airlines

BH Airlines

Dvije velike aviokompanije zainteresovane su da zajedno postanu vlasnici 49 posto BH Airlinesa, rekao je ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH Enver Bijedić.

Bijedić je ponovio da FBiH i dalje ne da nikome većinski paket dionica BH Airlinesa, te je dodao da će razgovori s potencijalnim partnerima početi poslije 19. augusta.

“S obzirom na to da je riječ o poslovnoj tajni, u ovom momentu mogu samo reći da je jedna aviokompanija iz Evrope, a da druga nije. Takođe, jedna je vrlo poznata u cijelom svijetu, dok je i druga što se finansija tiče, spremna da uđe u projekat”, rekao je Bijedić za Oslobođenje.

On kaže da će se sa upravom BH Airlinesa potruditi da dođe do kvalitetnijeg ugovora nego što je to bio sa Turkish Airlinesom.

BH Airlinesu su nakon raskida ugovora sa Turkish Airlinesom ostala dva aviona tipa ATR 72-210, od kojih je jedan još na servisu. Bijedić kaže da će uskoro i taj avion biti stavljen u funkciju, a oba aviona koji su kupljeni na lizing trebalo bi da budu otplaćeni do 2016. godine.

Posted by on 2012-08-05. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login