Džeko: Dat ćemo sve od sebe da protiv Nigerije budemo još bolji

Edin Džeko, SP

Edin Džeko protiv Argentine na SP u Brazilu 2014

Najteža utakmica za BiH je prošla, a naredna protiv Nigerije može biti odlučujuća za dalji plasman.ž

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Brazilu poražena je od Argentine sa 2:1, ali je uprkos porazu ostavila dobar utisak.

Iako je javnost bila zadovoljna prikazanom igrom reprezentacije BiH u njenom premijernom nastupu na SP-u, najbolji strijelac bh. tima Edin Džeko vjeruje da će on i saigrači biti bolji u narednim susretima.

Džeko u intervjuu za web stranicu Nogometnog saveza BiH navodi da je u tom meču bilo malo nervoze kod igrača, s obzirom na to da je riječ o prvoj utakmici. Dodaje da su igrači dali svoj maksimum, ali da ih je gol u prvoj minuti malo poremetio.

– Međutim, uspjeli smo se vratiti i šteta je što na kraju nismo napravili neki bolji rezultat. Mislim da ne treba od ovog svega da se diže velika euforija, nijedan poraz ne treba slaviti, pa tako ni ovaj. Vjerujem, u sljedećoj utakmici prije svega da ću biti bolji ja, a onda i moji saigrači – kazao je Džeko.

Dodaje da je najteža utakmica za BiH prošla, a da naredna protiv Nigerije može biti odlučujuća za dalji plasman.

– Naravno da s porazom idemo kući sto posto, a sa svim ostalim rezultatima smo još u igri. Kao što sam rekao, vjerujem da ću ne samo ja, nego i svi moji saigrači dati više nego što smo dali protiv Argentine da ostvarimo bolji rezultat nego što je to bio ovaj zadnji – kazao je napadač bh. reprezentacije.

Vjeruje da ekipa može izboriti plasman u drugi krug SP-a.

– Iz nekih grešaka koje smo napravili na toj utakmici, trebamo izvući pouke, ne ponavljati ih jer svaka sljedeća greška može biti kobna. Ja vjerujem da ova ekipa ima snagu da u ove naredne dvije utakmice napravi dobar rezultat i da prođemo u drugi krug – izjavio je Džeko.

Posted by on 2014-06-18. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login