Džumhur i Đoković igraju humanitarni meč za ugrožene u poplavama

Damir Džumhur

Damir Džumhur

Najbolji teniser BiH Damir Džumhur dobio je poziv od srbijanskog tenisera Novaka Đokovića da odigraju humanitarni meč u Parizu, što je naš teniser prihvatio.

“Meni će biti izuzetna čast naći se u humanitarnoj misiji rame uz rame sa jednim od najvećih tenisera svih vremena. Jedva čekam!”, poručio je Džumhur, koji se danas pobjedom nad Brazilcem Andreom Ghemom plasirao u glavni žrijeb Roland Garossa.

Meč bi trebao početi u 15:30 sati na terenu Philippe Chatrieru u Parizu na kojem bi se prikupljala pomoć za ljude ugrožene u poplavama u BiH i Srbiji.

“Ponosan sam na sebe i na ono što sam uradio, ali sam prije svega ponosan što sam Bosanac i Hercegovac. Ova pobjeda je za sve ljude u BiH koje su pogodile poplave! Znam da je njima teško i da su mnogo propatili i izgubili, pa neka moj uspjeh bar malo ublaži ove teške dane svim ljudima u mojoj domovini”, poručio je Džumhur na svom Facebook profilu.

Posted by on 2014-05-24. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login