Edin Džeko: Ne bojimo se Brazila

Edin Džeko

Edin Džeko

Imamo prilično jaku ekipu i uopšte ne razmišljamo o nekom debaklu, rekao je Edin Džeko, najbolji napadač Bosne i Hercegovine, pred večerašnji duel sa Brazilom.

Bh. golgeter najavljuje da nema razloga za strah i kaže da se večeras neće obrukati protiv jedne od najboljih selekcija svijeta svih vremena.

“Vjerujemo u sebe i svoje mogućnosti. Mnogo puta do sada pokazali smo da se možemo nositi protiv najjačih i vjerujem da će tako biti i protiv Brazila. Ovo je prva utakmica nakon visokog poraza u Lisabonu i moramo dati maksimum. Dužni smo to i velikom broju navijača koji su nas dočekali u St. Galenu. Oni su se svojim dolaskom potrdudili da i u Švicarskoj igramo kao da smo na domaćem terenu”, rekao je Džeko, pišu Nezavisne novine.

Petorostruki svjetski prvak, s kojim je reprezentacija BiH davne 1996. godine već jednom igrala i minimalno poražena sa 0:1, biće pravi ispit zrelosti za izabranike selektora Safeta Sušića.

“Iako je prijateljska, velika je stvar za nas što uopšte igramo ovu utakmicu. Očekujem pravi spektakl i trudićemo se da se pokažemo u najboljem svjetlu. Svi smo s nestrpljenjem čekali ovu utakmicu”, kazao je bh. golgeter i dodao:

“Nažalost, imamo problema s povredama. Šteta je što Mujdža i Lulić neće imati priliku istrčati na teren protiv ‘karioka’. Međutim, oni će biti naši aduti u kvalifikacijama i ako mene pitate, više bih ih volio spremne i zdrave u kvalifikacijama, nego sada.”

Gol nije želio da najavljuje u večerašnjem susretu, jer kao i uvijek Džeko kaže da nije bitno ko će biti strijelac, važno je kolektivno dobro odigrati. Međutim, njegova izdanja u posljednje vrijeme u dresu Manchester Citya razlog su za optimizam navijača.

“Smatram da u posljednje vrijeme nisam igrao mnogo, bez obzira što sam postigao dva gola u posljednje dvije utakmice. Nije isto kada igraš konstantno i kada ulaziš po malo. Kada si stalno na terenu, uhvatiš neki svoj ritam i spremniji si za svaku narednu utakmicu. Ipak, trener je taj koji odlučuje o sastavu, a ja se uprkos svemu tome nadam da ću i u budućnosti uspjeti odigrati na visokom nivou, počev od meča protiv Brazila”, zaključio je Džeko.

Posted by on 2012-02-28. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login