Edin Džeko: Neću tugovati ostanem li u Wolfsburgu

Edin DžekoDo kraja marta biće poznato hoće li Edin Džeko, najveća zvijezda fudbalskog Bundesligaša iz Wolfsburga, na ljeto otići ili ostati u “vučjem gradu” još najmanje jednu sezonu.

Vijest je to koju je objavio Kicker u svom štampanom izdanju, a izjavu su potvrdili i sam naš napadač i sportski direktor kluba Dieter Hoeneß.

– Ja više o Džeki nemam šta za reći. Njegove igre govore same za sebe. Mogu se samo složiti s vama: on zaista zaslužuje predikat svjetske klase – rekao je Hoeneß o 23-godišnjem centarforu.

Džeko je briljirao prošlog vikenda u meču protiv Bochuma zabivši dva gola (4-1 pobjeda domaćih na Volkswagen Areni). Ove je sezone ukupno u 35 utakmica odigranih za Wolfsburg skupio 19 golova i 11 asistencija.

– Lično, želio bih čim prije vlastitu situaciju imati raščišćenu na stolu. Uvijek je bolje saznati šta te čeka čim prije – rekao je Džeko.

Kicker piše da će Hoeneß i Džekin agent do kraja tekućeg mjeseca dogovoriti šta će iduće sezone biti s Džekom. Formalno, po ugovoru, Džeko mora s ponuđačem za otkup vlastitog ugovora doći u klub do kraja maja. Ugovor s klubom ima do ljeta 2013. godine, a odštetna klauzula iznosi vrtoglavih 40 miliona eura.

– Zasad nema ničeg novog. Budem li nakon svega ostao u Wolfsburgu, neću biti nesretan. Jer ovdje se osjećam i više nego dobro – zaključio je na kraju.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-12. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login