Edo Maajka nakon dvije godine ponovo u Sarajevu

Edo Maajka

Edo Maajka

Jedan od najuticajnijih ex-yu repera, Edo Maajka će nakon dvije godine pauze održati koncert u klubu Cinemas Sloga 8. maja.

Sarajlije očekuje osvrt na sve faze karijere Ede Maajke, počevši od albuma prvijenca “Slušaj Mater”, koji ga je davne 2002. proslavio kao najboljeg debitanta na područjima Hrvatske, BiH, ali i Slovenije, Srbije i Makedonije. Koncert će obilježiti i hitovi sa albuma “No Sikiriki” i “Stigo Ćumur”, hvaljenog četvrtog izdanja “Balkansko, a naše”, petog “Spomen ploča”, do posljednjeg i vjerovatno najžešćeg izdanja, “Štrajk Mozga”.

Zajedno sa Edom, nastupit će Frenkie i DJ Soul.

Kao producent i tekstopisac sarađivao je sa mnogim uticajnim imenima iz svijeta muzike kao što su TBF, Hladno Pivo, Pips Chips i Videoclips, Diyala, Frenkie, Letu Štuke, Skroz, Defence, Sinestet, Davor Erceg, the Books of knjige, Bolesna Braća, Nered, Stoka, General Woo, Elemental, El Bahattee i mnogm drugima.

Tokom svoje bogate karijere radio je i muziku za film Srđana Vuletića “Ljeto u Zlatnoj Dolini”, te za hip hop mjuzikl “Prosjačka Opera” za Tuzlanski teatar.

Cijene ulaznica su 10KM u pretprodaji, dok će na ulazu koštati 12KM.

Posted by on 2015-04-28. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login