Edo Maajka podržava srednjoškolce iz Jajca: U utorak protestni skup u Travniku

Građanska Iniciajtiva „Naša Škola“ planira organizaciju mirnog protestnog skupa ispred zgrade Vlade Srednjobosnaskog kantona u Travniku, u utorak, 20. 6. 2017. godine. Skup se organizuje kako bi srednjoškolci pokazali svoj stav o odlukama Ministarstva obrazovanja, nauke, кulture i sporta o formiranju nove škole u Jajcu i nastavljanja rada fenomena pod nazivom “dvije škole pod jednim krovom”.

“Mi, kao građanska inicijativa planiramo taj dan organizuovati mirni protest, sjedeći ili stojeći, ispred Vlade SBK, Stanična 43 Travnik, sa transparentima, od 12:00 do 14:00 sati.”, saopštili su organizatori.

Na skupu se očekuje 300 ljudi iz Jajca, Travnika, Novog Travnika, kao i srednjoškolci iz drugih gradova koji se odluče pružiti podršku.

“Ovim putem pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da nam se pridruže u borbi protiv segregacije i podjele na osnovu etničke/nacionalne/religijske pripadnosti unutar obrazovnog sistema, ne samo Srednjobosanskog kantona, već i čitave Bosne i Hercegovine!

Podržite srednjoškolce iz Jajca tako što ćete se nam pridružiti u utorak, 20. 6. 2017. godine i jasno reći NE podjelama!”, navedeno je u saopštenju.

 

Podršku srednjoškolcima iz Jajca uputio je poznati bh. hip-hoper Edo Maajka.

Posted by on 2017-06-17. Filed under Magazin, Obrazovanje. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login