Eko akcija čišćenje obala i korita jezera Modrac

Jezero Modrac

Jezero Modrac

U projektu učestvuju članovi Ronilačkog kluba Vidra iz Modriče i Klub podvodnih aktivnosti Explorer iz Sarajeva.

Kroz projekt “Eko akcija Modrac 2014″ i učešća 30 ronilaca iz eko-ronilačke grupe invalida i 30 volontera je započelo čišćenje jezera Modrac, javlja Anadolu Agency (AA).

“Planiramo da očistimo jezero Modrac u dužini od 200 metara i 4.000 metara kvadratnih jezerskog dna”, kazala je za AA glasnogovornica eko-ronilačke grupe invalida, Sandra Hurtić.

Projekt je jednim dijelom finansiran sredstvima koje je udruženje prikupilo putem donacija, a 2.380 KM odobrilo je Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Tuzlanskog kantona.

Predviđeno je da se čišćenje korita jezera Modrac odvija u tri faze.

“Prva faza odnosi se na čišćenje obale, druga faza na čišćenje dna, a treća faza biće postavljanje žičane ograde kako bi se spriječilo bacanje smeća u jezero”, navodi Hurtić.

Svoje učešće u projektu uzeli su i članovi Ronilačkog kluba Vidra iz Modriče i Klub podvodnih aktivnosti Explorer iz Sarajeva. Pored navedenih, akciji se pridružilo i 20 volontera Crvenog križa Lukavac kao i brojni građani.

Posted by on 2014-08-24. Filed under Lukavac, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login