Ekološko zagađenje rijeke Bosne nizvodno od Zenice

Zenica

Zenica

Kantonalni operativni centar Zeničko-dobojskog kantona saopćio je da je u koritu rijeke Bosne zabilježeno veće zagađenje vode nizvodno od grada Zenice prema naselju Nemila i dalje.

Stručni tim Kantonalne direkcije civilne zaštite je izlaskom na teren utvrdio da “voda rijeke Bosna izgleda masno, te da nema ni blizu svoj prirodni izgled i da masnoća, neutvrđenog porijekla, prekriva površinu vode”.

Mještani naselja Vranduk, koji su u nastanjeni u neposrednoj blizini rijeke Bosne, iskazali su svoju ogorčenost zagađenjem i stanjem rijeke Bosne, i izrazili sumnju na pomor ribe u rijeci Bosni i dalje nizvodno od Vranduka.

Nakon što je o ovom ekološkom incidentu obaviještena “Agencija za vodno područje sliva rijeke Save” najavljen je dolazak stručne ekipe iz Sarajeva, koja će uzeti uzorke vode iz rijeke i dati na ispitivanje i dalju analizu.

Posted by on 2014-09-01. Filed under Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login