Erykah Badu na EXIT-u

Erykah Badu

Erykah Badu

Američka soul pjevačica Erykah Badu nastupit će na glavnoj bini ovogodišnjeg EXIT festivala u subotu, 14. jula, najavili su organizatori na zvaničnom sajtu festivala.

Erykah Badu, koja će nastupati trećeg festivalskog dana, u karijeri je osvojila četiri nagrade Grammy, a prepoznatljiva je po svom muzičkom stilu u kojem kombinuje afričke ritmove i američki bluzz, jazz i funk.

Organizatori su najavili da će zvijezde glavne bine ove godine biti i njujorški sastav “Hercules And Love Affair”, koji će nastupiti dan ranije.

Sastav “Hercules And Love Affair” muzički je projekat koji predvodi di-džej Endi Butler, a tokom njihovog nastupa publika će imati prilike da čuje spoj starog disko i modernog elektronskog zvuka u hitovima kao što su “Blind” i “You Belong”.

Na Fusion bini, pored već najavljenih “The Toy Dolls” i benda “Little Dragon”, nastupiće i britanski sastav “Citizens!” čiji će album prvenac, pod nazivom “Here We Are”, biti objavljen u maju ove godine.

Na ovogodišnjem EXIT festivalu nastupe su do sada potvrdili i legendarni britanski pop sastav “Duran Duran”, popularni “Guns’n’Roses” i rokenrol atrakcija “Wolfmother”.

Na glavnoj bini nastupit će i nesvakidašnja pjevačica Bet Dito sa svojim bendom “Gossip”, američki sastav “New Order”, kao i britanci “Skindred” i “Plan B”.

Ljubitelji elektronske muzike će na Dance areni imati prilike da slušaju i dj-eve kao što su Richy Hawtin, Felix Da Housecat, Miss Kitten i Laurent Garnier, a nastupe su potvrdili i predstavnici izdavačke kuće “Cadenza”.

EXIT festival će biti održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a popularni kamp EXIT Village će biti otvoren od 10. do 17. jula.

Posted by on 2012-05-03. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login