EU ukida roaming i uvodi besplatan internet

internet

internet

Odbor za industriju, istraživanje i energiju Europskog parlamenta izglasao je propis o jedinstvenom telekomunikacijskom tržištu koja predviđa potpuno ukidanje roaminga od decembra sljedeće godine.

Proopis još treba potvrditi Europski parlament na plenarnoj sjednici 3. aprila. Komisija očekuje da će se konačni dogovor o toj uredbi između Vijeća i Parlamenta postići do kraja ove godine.

“Glasanje u Odboru je odlična vijest, digatalni uređaji i telekomunikacijske mreže povaćavaju produktivnost i rezultate na svim područjima života. Sada smo korak bliže”, kazala je povjerenica za digitalnu agendu Neelie Kroes.

Proopis o telekomunikacijama predložila je Komisija u septembru 2013., a predviđa između ostaloga ukidanje roaminga, otvoreni internet za sve, a potrošači će lakše moći mijenjati operatere.

Europska komisija je odigrala veliku ulogu u snižavanju cijena roaminga i to smatra jednim od svojih najvećih uspjeha u ovom mandatu.

 

 

 

Posted by on 2014-03-25. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login