EU ulaže više od tri milijarde eura u Erasmus+ program

U okviru programa Erasmus+ Europska komisija objavila je poziv za prijave projekata za 2020. godinu. Očekivani proračun za ovaj program iznosi više od tri milijarde eura i veći je za 12 posto u odnosu na 2019. godinu.

Erasmus+
Erasmus+

Povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibor Navracsics izjavio je kako je jako zadovoljan zbog ulaganja više od 3 milijarde eura u Erasmus+.

“To će nam pomoći da nastavimo inicijativu europskih sveučilišta, pokazujući kontinuirano ulaganje u europski obrazovni prostor. Ponosan sam što visokoobrazovne institucije formiraju snažne nove saveze, utirući put za sveučilišta budućnosti, za dobrobit studenata, osoblja i društva u cijeloj Europi”, naglasio je povjerenik Navracsics.

Na ovaj način mladim Europljanima pružit će se još više prilike za učenje, osposobljavanje i stjecanje profesionalnog iskustva u inozemstvu, priopćeno je iz Europske komisije.

Erasmus+ je značajan program Europske unije za mobilnost i transnacionalnu suradnju u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, čiji su ciljevi poboljšanje vještina i zapošljivosti te modernizacija obrazovanja, osposobljavanja i zapošljavanja mladih.

U svibnju 2018. Komisija je predložila udvostručenje proračuna za Erasmus na 30 milijardi eura za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

U programu Erasmus sudjeluju i visokoškolske ustanove iz BiH kao partnerske države. Nacionalni Erasmus+ ured u BiH pruža podršku državnim tijelima, visokoobrazovnim institucijama i drugim relevantnim skupinama u implementaciji Erasmus+ aktivnosti u visokom obrazovanju.

Posted by on 2019-11-06. Filed under Ekonomija, EU, Magazin, Obrazovanje, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login