Evropa u najtežoj finansijskoj krizi od 1945.

Evropa , euroEvropa se nalazi u najtežoj finansijskoj i krizi povjerenja od 1945. godine, ocijenio je sinoć u Beču predsjednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso.

On je, u izjavi austrijskoj državnoj televiziji ORF, rekao da još nije siguran da je kriza prošla, ali da se nalazimo u boljoj poziciji nego ranije.

Odugovlačenje sa mjerama protiv krize bila je greška i koštala je novca, naglasio je Barroso i dodao da je sada pritisak na zemlje EU veći i da se strukturne reforme u cilju poboljšanja kompetitivnosti sada sprovode brzinom koja je do skoro bila nezamisliva.

Na pitanje da li vjeruje da li će za godinu dana sve zemlje i dalje biti članice eurozone, Barroso je odgovorio potvrdno.

U slučaju Grčke bi troškovi istupanja bili mnogo veći i izazvali bi domino efekat unutar eurozone, smatra Barroso i dodaje da se zbog toga Grčkoj, koja je sada odlučna na sprovođenje reformi, mora pružiti pomoć.

Posted by on 2012-03-06. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login