Evropski rukometni velikani stižu u Doboj

rukomet U Doboj je doputovala ekipa Dinama iz Bjelorusije, a danas bi trebalo da stignu ostale ekipe učesnice 44. Međunarodnog rukometnog TV turnira “Doboj 2012″, koji će od 21. do 25. augusta biti održan na stadionu sportskih igara u ovom gradu.

Na ovom turniru, prema tradiciji, učestvuje osam ekipa. Na 44. turniru, osim ekipe Dinama iz Minska, učestvuju  Barcelona i Ademar Leon iz Španije, Čehovski medvedi iz Rusije, Pick Szeged iz Mađarske, Cimos iz Slovenije, Vardar iz Makedonije i prvak BiH – dobojska Sloga.

Titulu osvojenu prošle godine brani Barcelona, a sa njom u grupi A igraće Čehovski medvedi, Dinamo i Vardar, a u grupi B su  Ademar Leon, Cimos, Pick Szeged i domaća Sloga.

Turnir će ove godine biti obogaćen kulturno-zabavnim i promotivnim sadržajima tokom “Parade sporta i Festivala turizma” koja počinje danas od 17.00 sati u centru grada, a nastupaju mladi članovi sportskih kolektiva, plesnih grupa i muzičkih sastava iz Doboja, kao i turističkih organizacija dobojske regije.

Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. godine. Za vrijeme ratnih dešavanja od 1992. do 1996. nije održavan, da bi 2009. godine bio održan 41. turnir.

Dobojski Međunarodni rukometni TV turnir uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.

Posted by on 2012-08-20. Filed under Doboj, Sport, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login