Exit festival: Nova imena na Main Stageu

Exit festival

Exit festival

Do EXIT R:Evolucije ostalo je nešto više od sedmice dana.

Uzbuđenje raste, a dobroj atmosferi, koja se već stvara oko EXIT- a, doprinose i novi izvođači najveće festivalske bine – Main Stage-a.

Glavnoj EXIT-ovoj bini priključuju se izvođači koji će mnoge obradovati – GBH, Alice Russell, Darkwood Dub, Kanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Bad Copy, Vrelo i Veliki prezir.

GBH ili Charged GBH začetnici su hardcore punk-a i jedan su od najboljih bendova ovog pravca zajedno sa sastavima Exploited i Discharge.

Oni će biti zaduženi za eksplozivno otvaranje Wariros Dance dana na EXIT-u, a izabrali su ih niko drugi do, veliki The Prodigy, koji im teme žele odati posebnu počast, kao bendu koji je uticao na neke i od njih.

Alice Russell jedna je od najznačajnijih novih pjevačkih zvijezda iz Velike Britanije nakon pojave Amy Winehouse.

Ova umjetnica je lansirala pojam novog soula na engleskoj klupskoj sceni, dok su američki kritičari poručili:

“Zaboravite na Joss Stone, Duffy, pa čak i Adele”.

Povrh svega, ona je i autor svoje muzike i njenih pet albuma rječito govore o tome. Najnoviji, “To Dust”, vodiće je ove godine širom svijeta, a novi singl “Heartbreaker” postao je hit u kratkom vremenskom roku.

Dan kada ćemo na jednom od rijetkih evropskih nastupa vidjeti Atoms For Peace (Exit, 13. jul, subota), biće prilika da u drugačijem svijetlu sagledamo i domaću muzičku scenu.

Thom Yorke, osnivač Radiohead-a, kao jedan od neprikosnovenih umjetničkih lidera savremene generacije pop autora, upravo je odabrao Darkwood Dub kao predgrupu za svoj novi projekat.

“Imamo veliku čast i zadovoljstvo da sviramo na EXIT-u prije benda Atoms For Peace. Njihov album “Amok” spada među najzanimljivija izdanja ove godine i sa nestrpljenjem očekujemo da ih vidimo uživo. Posebno nas raduje što su Thom Yorke, Flea i društvo izrazili želju da Darkwood Dub nastupe prije njih. Vidimo se na Exitu!” izjavio je Dejan Vučetić, pjevač Darkwooda.

Darkwood Dub je preko dvadeset godina vodeća alternativna rock grupa iz Srbije.

Posljednjih godina, nakon ulaska Vasila Hadžimanova u grupu, Darkwood Dub su se okrenuli dubljem istraživanju magičnih mogućnosti jazz improvizacije, tako da i danas osvajaju nove fanove, ostajući vrlo specijalan bend i simbol mogućnosti društvene promjene koja počinje sa muzikom.

Energiju na Main Stage-u donijeće i Bad Copy koji će imati specijalan set zagrijavanja za Snoop Dogg-a, Kanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Vrelo i Veliki prezir.

Povodom nastupa grupe Bad Copy, Ajs Nigrutin je izjavio: “Jako nam je drago što repujemo ispred jedne velike zvijezde kao što je Snoop Dogg, koju smo slušali još od ranih dječijih dana, takoreći od pelena.”

Zbog pojave preprodavaca i falsifikatora na društvenim mrežama, apelujemo na posjetioce da ulaznice za Exit 2013 kupuju na zvaničnim mjestima za kupovinu ulaznica.

Čak i ako falsifikovane ulaznice izgledaju kao prave, ulaz na Exit sa njima neće biti moguć, jer je iskjučivo validna naša baza podataka. Podaci iz naše baze moraju da se poklapaju sa bar kodom na ulaznici, što je u slučaju falsifikovanih ulaznica nemoguće.

Posted by on 2013-07-03. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login