EXIT i dalje među najboljim evropskim festivalima

Festival  EXIT, Novi Sad

Festival EXIT, Novi Sad

U svom članku o vodećim ljetnim festivalskim destinacijama Euronews je svrstao EXIT među deset najboljih evropskih festivala za 2013. godinu.

Ovaj uticajni medijski servis se na taj način pridružio spisku vodećih svjetskih medija, na kojem se već nalaze BBC, CNN, The Guardian, MTV i drugi, koji su proglasili EXIT za jedan od najboljih evropskih festivala.

Tekst u kome se EXIT našao na šestom mjestu liste najboljih, kao njegove adute ističe raznovrsni muzički program i Petrovaradinsku tvrđavu, kao jedinstvenu festivalsku lokaciju.

U članku na internet portalu www.euronews.com, EXIT je našao svoje mjesto na listi ispred giganata poput belgijskog Tomorrowland festivala i mađarskog Szigeta, koji su zauzeli sedmo, odnosno deveto mjesto.

U odnosu na druge evropske festivale, EXIT-u se daje prednost zbog izuzetno pristupačnih cijena, kao i nezaboravnog festivalskog doživljaja u multikulturalnom okruženju.

Navodi se i da je EXIT proglašen za najbolji evropski festival 2007. godine, a posjetioci su pozvani da prisustvuju nastupima Snoop Dogga aka Snoop Liona, Bloc Partya, Fatboy Slima, DJ Fresha i Dubfirea, uz koje će, također, imati priliku da uživaju u genijalnosti sastava Atoms For Peace, kao i CeeLo Greena, Jeff Millsa, Eric Prydza te mnogih drugih.

Brojne nagrade koje je EXIT osvojio tokom godina, ali prije svega kvalitetan muzički program te karnevalska atmosfera, učinili su od Petrovaradinske tvrđave nezaobilaznu festivalsku destinaciju za posjetioce iz cijelog svijeta.

Posted by on 2013-05-11. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login