Fabrika namještaja traži strateškog partnera

prerada drvetaStečajni upravnik Drvno-industrijskog preduzeća “Kozara” iz Kozarske Dubice Dušan Kovačević potvrdio je danas da naredna licitacija za kupovinu ovog preduzeća neće biti raspisana dok ne bude pronađen strateški partner koji će preduzeće kupiti po cijeni koja nije niža od 33 odsto procijenjene vrijednosti.

On je istakao da je na sjednici Odbora povjerilaca DIP “Kozara” razmatran dalji način vođenja stečajnog postupka u preduzeću koje, ni nakon četiri održane licitacije, nije dobilo novog vlasnika.

“Odlukom povjerilaca ovjerena je trenutna situacija u preduzeću u kome se i uprkos stečaju uspješno posluje, a dogovoreno je i da se sljedeća licitacija ne raspisuje dok se ne pronađe strateški partner koji će preduzeće kupiti po cijeni koja nije niža od 33 odsto procijenjene vrijednosti”, istakao je Kovačević.

U preduzeću “Kozara”, koje ima 106 zaposlenih, ove sedmice nastavljena je proizvodnja koja je ranije obustavljena zbog hladnog vremena.

“Imajući u vidu stanje u privredi Republike Srpske i ponovno pokretanje pitanja regularnosti ranije privatizovanih preduzeća, posebno ćemo voditi računa da se prilikom prodaje ispoštuju svi zakonski propisi”, rekao je Kovačević.

On je pozvao sve političke subjekte da u javnim istupima, tokom i prije zvanične predizborne kampanje, situaciju u ovom preduzeću ne koriste u političke svrhe.

Kovačević je potvrdio da je, radi očuvanja osnovnih sredstava i sigurne egzistencije zaposlenih, sačinjen plan i program rada preduzeća za naredni period.

Preduzeće “Kozara”, u kome je stečajni postupak pokrenut u novembru 2008. godine, prije rata je zapošljavalo 600 radnika, a proizvodnja je bazirana na izradi stilskog namještaja od punog drveta.

U prvoj godini provođenja stečajnog postupka, reorganzacijom i početkom rada tvornice namještaja, stečajno rukovodstvo uspjelo je da zaposli više od 100 radnika.

srna / bih-x.info

Posted by on 2010-03-18. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login