Facebook će putem pametnih telefona otkrivati šta slušate ili gledate

Facebook, smartphonesFacebook uvodi novu opciju kojom će doživljaj korištenja ove društvene mreže učiniti još realnijim.

Nova funkcija koristit će mikrofon vašeg telefona da osluškuje zvukove iz okoline i da dodaje informacije o muzici koju slušate ili TV programu koji gledate.

“Ako želite s drugima podijeliti da slušate omiljenu Beyonceinu pjesmu ili gledate epizodu Game of Thrones to možete učiniti brzo i jednostavno, bez tipkanja”, objasnili su na Facebookovom blogu u kojem najavljuju novitete.

Ako uključite ovu opciju vidjet ćete audio ikonicu koja se kreće po ekranu kad pišete update svog statusa. Ako opcija tačno utvrdi šta se čuje u vašem okruženju, možete izabrati hoćete li dodati pjesmu, TV emisiju ili film svom postu.

U najavi je istaknuto da će zvukovi biti korišteni samo za ove svrhe, odnosno da neće biti pohranjivani. Nova funkcija će biti opcionalna, a pojavit će se u narednih nekoliko sedmica.

Posted by on 2014-06-15. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login