Facebook donosi besplatan internet u Evropu

 I stanovnici Evrope uskoro bi mogli uživati u besplatnom (ali osnovnom) pristupu internetu, potvrdio je Zuckerberg u Q&A-u održanom na Facebooku.

Facebook, Mark Zuckerberg

Facebook, Mark Zuckerberg

Šef Facebooka, Mark Zuckerberg, otkrio je jučer da bi Facebookov projekt za besplatni internet, “internet.org”, uskoro mogao zaživjeti i u Evropi. Vijest je otkrivena za vrijeme Q&A seanse održane na Facebooku.

Upitan planira li kompanij širenje područja djelovanja internet.orga Zuck je odgovorio: “Da, internet.org planiramo dovesti na sva područja gdje postoje ljudi koji trebaju internet. Prioritet dajemo zemljama s najvećim brojem stanovnika bez pristupa internetu, a sarađujemo s mrežnim operaterima i vladama koje su pokazale najveći interes za projekt”.

Internet.org je servis koji korisnicima omogućava osnovni pristup internetu, a s radom je krenuo u zemljama u razvoju poput Zambije, Kenije, Kolumbije i Tanzanije. Iako se servis često nalazio na meti kritičara koji tvrde da ne nudi dovoljno, Zuckerberg je naglasio kako je “bilo kakva povezivost bolja od nikakve”, s čime se u potpunosti slažemo.

Posted by on 2015-04-21. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login