Facebook utrostručio profit

Facebook

Kompanija je saopštila da su u tom periodu prihodi povećani 72 odsto, na 2,5 milijardi dolara, u odnosu na 1,46 milijardi dolara, godinu dana ranije.

Najveći dio tromjesečnih prihoda (91 posto) ostvareni su od reklama, koje su u odnosu na prvo tromjesečje 2012. zabilježile rast od 82 posto, na 2,27 milijardi dolara.

Na vijest o poslovnim rezultatima akcije firme su porasle tri odsto, na 63,18 dolara po akciji, prenio je Itar tas.

Facebook je pokazao odlične rezultate i nastavlja da raste, ukazao je šef kompanije i njen osnivač Mark Zuckerberg.

“Odlično smo počeli u prvom kvartalu. Napravili smo dugoročne planove za buduće projekte, a pri tom nismo zanemarili usavršavanje osnovnih proizvoda i strategije poslovanja”, naglasio je on.

U saopštenju kompanije se istovremeno navodi da je sadašnji finansijski direktor Facebooka, David Ebersman, odlučio da napusti kompaniju poslije pet godina rada.

Facebook je najveća društvena mreža u svijetu sa kapitalizacijom od 157 milijardi dolara, osnovana 2004. godine. Svakog mjeseca mrežu posjeti 1,28 milijardi korisnika.

Posted by on 2014-04-27. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login