Fena postala punopravna članica ABNA-e

Federalna novinska agencija Federalna novinska agencija Fena postala je punopravna članica Asocijacije balkanskih novinskih agencija (ABNA), jednoglasno su odlučili članovi ove organizacije na 22. Generalnoj skupštini koja je počela danas u Sibiu, Rumunija.

Generalni direktor domaćina, rumunske novinske agencije AGERPRESS Alexandru Giboi zaželio je predstavnicima Fene dobrodošlicu u ovu organizaciju koja okuplja agencije jugoistočne Evrope od Slovenije do Grčke, a u promatračkom statusu nalaze se i agencije izvan ove regije.

Menadžeri agencija na ovoj skupštini razmijenit će iskustva o problemima s kojim se susreću agencije u doba socijalnih medija, pitanju finansiranja, odnosa s korisnicima agencijskih vijesti.

‘Od ukupnog broja objavljenih vijesti na svijetu osam posto su agencijske’, rekao je generalni direktor Bugarske tiskovne agencije BTA Maxim Minčev na početku plenarne sesije koja će razmatrati i poziciju agencija među medijima.

Posted by on 2013-12-09. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login