Festival Bashment u Sarajevu 12. i 13. marta

Festival Bashment prvi put će biti održan u Sarajevu 12. i 13. marta u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, uz nastup nekih od najvažnijih imena s regionalne muzičke scene.

Velahavle

Velahavle

Na festivalu će nastupiti mostarska grupa “Zoster”, osječka zvijezda hip hopa Kandžija, beogradski kultni underground band “Straight Jackin”, brčki “Dub rebellion”, sarajevski trip hop sastav “Velahavle”, te zagrebački soundsystem “Kingston Soundsystem”.

Na prvom Bashmentu također će nastupiti i Ras Mac Bean iz Gvajane, trenutno nastanjen u Francuskoj, koji je jedno od najjačih imena na svjetskoj reggae sceni.

Poruka Festivala Bashment je širenje ljubavi, mira, tolerancije i jednakosti među svim ljudima, a cilj je da se okupe mladi ljudi iz cijelog regiona da bi se ta poruka prenijela što dalje u regionu i šire.

Organizatori Festivala su Balkan film i G&C eventagencija.

Koncerti se održavaju od 20.00 do 05.00 sati. Cijena ulaznica je 15 KM za jedan dan festivala, a festivalska ulaznica za oba dana je 20 KM.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-11. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login