Festival bosanskohercegovačke drame dobitnik evropske ‘EFFE etikete’

Hazim Begagić

Hazim Begagić

Festival bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra “Zenica – Sarajevo 2017”, koji počinje 5.maja, dobitnik je prestižne “EFFE etikete” za 2017./18. godinu, koju dodjeljuje ‘Evropska festivalska asocijacija – EFA’.

-Pozitivan odgovor EFFE,- Evropske zajednice festivala, još je jedna u nizu potvrda da se radi o festivalu visoke umjetničke kvalitete, kao i o njegovom doprinosu na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Etiketa EFFE dodjeljuje se festivalima koji njeguju visoke umjetničke standarde i evropske vrijednosti, a internacionalni žiri ocijenio je Festival bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra kao manifestaciju koja je dobro koncipirana i organizirana- rekao je o ovom priznanju direktor Hazim Begagić.

Direktor Festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra Zenica – Sarajevo 2017 Hazim Begagić saopćio je da će ‘Stručni žiri’ djelovati u sastavu dramaturginja iz Sarajeva Selma Dizdar, pozorišni kritičar iz Zagreba Igor Ružić i Ermin Bravo, glumac i profesor iz Sarajeva, Ermin Bravo, a osim stručnog žirija svoje ocjene i priznanja dodijelit će novinarski i žiri publike.

Posted by on 2017-05-05. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login