Festival „Kao nekad pred Božić 2014“

Sarajevo

Sarajevo

Festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja “Kao nekad pred Božić 2014”, njegovo 15. izdanje, bit će održan 3. decembra u dvorani Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Sarajevu.

Smotra “Kao nekad pred Božić” posvećena je najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću. Kao i prethodnih godina, posjetitelji će moći uživati u izvedbama tradicionalnih i autorskih božićnih pjesama.

U bogatom programu nastupit će poznati estradni umjetnici, glumci, klape, interpretatori klasične glazbe, baletne, folklorne i tamburaške skupine, koji će predstaviti božićne običaje iz svih dijelova BiH i regije.

Muzičko-scenski spektakl “Kao nekad pred Božić” osmišljen je kao središnja predbožićna manifestacija u BiH, koja se održava u  glavnom gradu BiH.

Direktor Festivala Željko Gudelj naglašava da su osnovni ciljevi ovoga projekta stvaranje blagdanske atmosfere i doprinos kulturnom životu grada Sarajeva i BiH, te prenošenje božićnih poruka mira, veselja, radosti i tolerancije kroz prigodnu muziku, tekst i vizualni događaj.

Ulaznice za Festival bit će u prodaji koncem novembra, saopćeno je iz Press službe Festivala.

Posted by on 2014-11-11. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login