Festival komedije u BiH – Pozorišne predstave i bogat muzički program

pozorišteU Sarajevu će u maju biti održan prvi festival pozorišne komedije u okviru kojeg će publika imati priliku gledati neke od najpoznatijih lica regionalne glumačke scene, ali i uživati u kvalitetnom koncertnom programu koji će biti upriličen nakon predstava.

Od ukupno 33 prijavljene predstave, odabrano je osam pozorišnih komada koji će se takmičiti za osvajanje vrijednih nagrada u kategorijama najbolja predstava, najbolji glumac, najbolja glumica, najbolji mladi glumac i najbolja mlada glumica.

Festival će trajati od 12. do 20. maja, a kompletan festivalski program bit će održan u Bosanskom kuturnom centru (BKC) u Sarajevu. Po završetku pozorišnog programa bit će upriličen Sarajevsko after party.

– Osim praćenja predstava i koncerata, posjetioci će imati priliku da se pridruže panel diskusijama te sa protagonistima otvoreno razgovarati o predstavama. Diskusije će voditi Almir Imširević – navodi organizator.

Ulaznice za festivalski program uskoro će biti dostupne na www.kupikartu.ba te na biletarnici BKC-a.

Posted by on 2017-04-20. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login