Festival ‘Nove nade, nove snage’ se nastavlja

Nove nade nove snageU želji očuvanja sarajevske i bh. pop rock scene, kao i afirmisanja mladih stvaralaca i izvođača svih žanrova muzičke umjetnosti od 01. novembra 2011. do maja 2012. godine, uz financijsku podršku Grada Sarajeva i Općine Centar Sarajevo se nastavlja tradicionalni muzicki “10.Festival pop rock grupa BiH – Nove nade nove snage” u sarajevskom Domu mladih.

Tokom protekle dvije runde kvalifikacija za ovu amatersku rock n’ roll radionicu do sada u majskom finalu su se našli sarajevski bendovi “Futavci”, “Arhe”, i “Bosnische Post” te “Orion” iz Jablanice, a u aprilskom polufinalu bendovi: “Bihuzur”, “OHM”, “Sabur” i Merlina Hadzimesic & Band.

Treća runda kvalifikacija će se desiti 31.marta i tom prilikom će se predstaviti šest bendova bh. demo scene i to sarajevski “Ulica”, “Moontrip”, “Metal Storm”, “Pod naponom”, “Suncokret i samuraj”, te “East Time” iz Foče.

Po ocjeni stručnog žirija i po glasovima publike, pobjednici idu direktno u majsko finale, a vicešampioni u aprilsko polufinale ovog festivala.

Kao specijalni gosti ovom prilikom će nastupiti sarajevska grupa “Konvoj” koji su 1989. godine kao šesnaestogodišnjaci bili i pobjednici ovoga festivala.

Posted by on 2012-03-27. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login