“Festival prijateljstva” Goražde 2014: Susret umjetnika iz različitih zemalja svijeta

Goražde

Goražde

U Goraždu će u periodu od 1. do 6. augusta biti održan XVII Internacionalni “Festival prijateljstva” Goražde 2014.

Ovaj Festival predstavlja jednu od najznačajnijih manifestacija ovog karaktera u regionu.

U proteklih šesnaest godina, u okviru festivalskih zbivanja, u oblastima književnosti, pozorišta, filma, likovne umjetnosti, stvaralaštva o djeci i za djecu, u Goraždu se brojnoj publici predstavilo nekoliko hiljada umjetnika iz cijelog svijeta.

U okviru ovogodišnje manifestacije koja promovira i prakticira najviše vrijednosti ljudskog roda razumijevanja i prijateljstva među ljudima, u Goraždu će se susresti umjetnici iz više zemalja svijeta.

Od 1998. godine do danas, Festival prijateljstva se razvijao, poprimao karakteristike vremena u kojem se odvijao, ali i izgubio nešto od svoje prvobitne ideje. Upravo zbog toga, osjećali smo odgovornost da je neophodno poduzeti sve da se Festival vrati svojim korjenima što podrazumjeva što više neformalnih aktivnosti, propagiranje amaterskog umjetničkog djelovanja, te što veći broj mladih ljudi koji će uzeti svoje učešće na ovoj manifestaciji – ističu organizatori Festivala.

Festival počinje 1. augusta u 18 sati otvaranjem Ljetnog sajma knjige
“Šahinpašić” na platou CzK.

Posted by on 2014-07-28. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login