Festival ‘Sarajevska zima’ na svjetskom festivalu umjetnosti u Šangaju

Sarajevska zima

Sarajevska zima

Internacionalni Festival Sarajevo “Sarajevska zima” pozvan je da se predstavi na posebnom izlagačkom prostoru za članice mreže festivala “Silk road” na svjetskom festivalu umjetnosti u Kini SPAF 2017 u Šangaju.

Na tom izuzetnom susretu umjetnika Kine i svijeta “Sarajevska zima” će predstaviti ovogodišnje festivalsko izdanje pod motom “Svileni put umjetnosti” i programe za narednu XXXIV Sarajevsku zimu 2018., saopćeno je.

Direktor “Sarajevske zime” Ibrahim Spahić istaknuo je da će posebno biti promovirano Sarajevo, kulturna prijestolnica Evrope i Concert hall Sarajevo na Marijin dvoru, na investicijskoj konferenciji tokom festivala u Šangaju.

– Svijet u kojem živimo i generacije izvanrednih talenata, sarajevska publika i naša kulturna baština inspirišu nas trajno na poduhvate koji svjedoče o Sarajevu kao otvorenom i slobodnom gradu. Nakon višedecenijske podrške koja dolazi iz Brisela, Šangaja, Pariza, Berlina, Strazburga, New Yorka i Rima i drugih kulturnih centara svijeta vjerujem da će uskoro Opština Centar, Gradsko vijeće i Kanton Sarajevo donijeti odluke koje će probuditi ineresovanje i investitora iz BiH da ulažu u ove kapitalne kulturne projekte – izjavio je Spahić.

Posted by on 2017-09-26. Filed under Kultura, Sarajevska zima. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login