Festival ulične umjetnosti u turističkoj ponudi Sarajeva

festival ulične umjetnosti

festival ulične umjetnosti

Izvršna producentica Festivala ulične umjetnosti (FUU) Dalila Ćeremida smatra da kad se sumiraju dešavanja tokom te manifestacije, održane u Sarajevu od petka do nedjelje, može se ponosno i sa zadovoljstvom reći da je Festival koji se odvijao pod motom „Tvoj grad, tvoja umjetnost” pokazao Sarajevo kakvo treba da bude.

– Tri dana umjetnosti na ulicama, oduševljenje građana, pozitivne povratne informacije, osmijesi i zadovoljstvo na licima slučajnih prolaznika i onih koji su došli sa namjerom. To je cilj ovog festivala – izvesti umjetnost na ulice i učiniti je dostupnom svima. Pružiti svim građanima mogućnost da uživaju u muzici, plesu, teatru, izložbama i svim onim dešavanjima koja grad čine gradom. Oživjeti i oplemeniti zaboravljena i zapostavljena područja grada i učiniti ulice i grad sadržajnijim, ljepšim i šarenijim – kazala je Ćeremida Feni.

Ona ističe da je potrebno pružiti mogućnost da umjetnici stvaraju i dijele umjetnost sa drugima, te da je treći po redu festival i potvrda da Festival ulične umjetnosti ima budućnost.

Ćeremida posebno ističe da će Festival ulične umjetnosti – FUU od naredne godine biti uvršten u turističku ponudu grada Sarajeva, što je za tim Festivala ujedno i potvrda da se entuzijazam i trud isplatio.

Festival ulične umjetnosti odvijao se na raznim gradskim lokacijama od 7.do 9 jula. Jedna od ideja FUU je da Sarajevo dobije umjetničku četvrt a to bi, prema mišljenju organizatora, mogla da bude Radićeva ulica.

Posted by on 2017-07-12. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login