FIFA i UEFA donirale za poplavljena područja

poplave, BiHSvjetska (FIFA) i Evropska (UEFA) fudbalska asocijacija donirale su značajan novac za sanaciju fudbalske infrastrukture na područjima Bosne i Hercegovine koja su ugrožena prošlogodišnjim poplavama.

Na aplikaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) iz FIFA-e su pozitivno odgovorili, te su donirali 600.000 američkih dolara. Potvrdan odgovor u sjedište bh. Saveza stigao je i iz UEFA-e, koja pomaže sa 500.000 eura.

Jedan u nizu projekata humanitarnog karaktera N/FS BiH bit će realiziran uz posredovanje entitetskih komisija, ali i komisije formirane na nivou državnog Saveza, koju sačinjavaju članovi Izvršnog odbora iz gradova pogođenih poplavama u 2014.

“Angažirali smo i sudske vještake koji će izvršiti procjenu štete, kako bi sve bilo objektivno i transparentno. Sredstva iz FIFA-e i UEFA-e usmjerit ćemo direktno izvođačima radova na stadionima, da bi novac bio isključivo utrošen u obnovu u poplavama uništene infrastrukture”, rekao je za Anadolu Agency Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH.

 

Posted by on 2015-02-12. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login