FIFA poručila: Širi spisak igrača za Brazil teško će se mijenjati nakon prve objave

BiH, Fudbalska reprezentacija BiH,Krovna kuća svjetskog fudbala FIFA od svih selektora reprezentacija učesnica Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine do 13. maja mora dobiti preliminarni spisak igrača na koje će računati tokom Mundijala.

Za razliku od preliminarnog spiska na kojemu se može nalaziti najviše 30 igrača, finalni spisak na kojemu će biti 23 imena putnika za Brazil, mora biti dostavljen do 2. juna.

Iz FIFA-e su obavijestili Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i stručni štab naše fudbalske reprezntacije da su moguće izmjene šireg spiska pozvanih igrača za Mundijal, ali samo u slučaju nenadanih težih povreda pozvanih igrača, što poziva na oprez prilikom sastavljanja ove liste, koja se očito neće moći mijenjati tako lako, prenosi portal Reprezentacija.ba.

Prema pravilniku 23, u konačnici odabrana igrača, moraju se ranije nalaziti na širem prelminarnom spisku od 30 potencijalnih učesnika Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Posted by on 2014-01-29. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login