FIFA sljedeće sedmice odlučuje o kazni Šimuniću

FIFA

FIFA

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) trebala bi sljedeće sedmice donijeti odluku o kazni Josipu Šimuniću zbog uzvika “Za dom” nakon utakmice za plasman na SP 2014. u kojoj je 19. novembra na zagrebačkom Maksimiru Hrvatska pobijedila Island sa 2-0 i plasirala se u Brazil, objavila je novinska agencija Tanjug pozivajući se na pisanje beogradskog lista Blic.

Blic, pozivajući se na izvor u sjedištu FIFA-e, tvrdi da bi Šimunić mogao biti kažnjen sa pet ili šest utakmica suspenzije.

FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Šimunića, koji je nakon utakmice Hrvatska – Island uzeo mikrofon i više puta uzviknuo “Za dom”, na što su navijači odgovorili “Spremni”.

Dva dana nakon tog incidenta zagrebačko Općinsko državno tužilaštvo je kaznilo Šimunića sa 25.000 kuna, jer je poticao publiku na skandiranje ustaškog pozdrava “Za dom, spremni”.

Njegove ispad osudili su brojni hrvatski političari i udruge, Hrvatski nogometni savez i Hrvatski olimpijski odbor.

Šimunić je, pak, objavio da mu je bilo kakav oblik isključivosti ili nacionalne netrpeljivost stran, te da je za njega dom asocijacija na ljubav i toplinu.

Posted by on 2013-12-01. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login