Film “Pored mene” od 1. oktobra u BiH

kinoTropik film i video najavio je početak kino-distribucije filma “Pored mene” od 1. oktobra u BiH, uzbudljivu dramu koja je osvojila Zlatnu Arenu za “najbolji film u međunarodnom programu” 62. Pula Film Festivala te Nagradu mlade publike na 21. Sarajevo Film Festivala.

Publika u BiH film će moći pogledati u kino dvoranama multipleks Ekran, multipleks Cinema City, kino Meeting Point, kino Andrićgrad, kino Theatre Busovača te u centru za prikazivanje filmova “Prijedor”.

Olji (Hristina Popović) nije bilo dovoljno da samo predaje istoriju. Željela je da mijenja svijet. Da to ne ide tako lako, shvatiće kad otkrije da je neko od njenih učenika odgovoran za napad na nju, koji je snimljen i postavljen na internet.

S obzirom da niko iz odjeljenja ne želi da prizna i preuzme odgovornost, Olja se odlučuje na radikalne mjere. I tako, umjesto planiranog odlaska na ekskurziju, učenici ostaju zaključani u školi, bez mobilnih telefona i interneta.

Od tog trenutka, sve grupe u razredu prvi put moraju da rade zajedno, u pokušaju da nađu rješenje.

Reditelj i autor priče je Stevan Filipović, scenario su uradili Stevan Filipović i Milena Bogavac, dok uloge tumače Hristina Popović, Mirjana Karanović, Dragan Mićanović, Nikola Glišić, Milica Majkić, Matea Milosavljević, Katarina Pešić, Rastko Vujisić, Marko Panajotović, Milivoje Miša Stanimirović, Darko Ivić, Jovan Zdravković, Nikola Dragutinović, Uroš Novović, Alek Surtov, Slaven Došlo, Jelena Puzić, Andrej Pipović, Gorica Regodić, Vibor Kreković, Jelena Kesić, Milica Petrović, Anđelko Beroš.

Posted by on 2015-09-30. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login