Film posvećen Srđanu Aleksiću premijerno u Trebinju

Krugovi

Krugovi

U Trebinju će danas biti prikazan film “Krugovi”, reditelja Srdana Golubovića, inspirisan herojskim činom Srđana Aleksića, koji je poginuo braneći sugrađanina Bošnjaka u Trebinju 1993. godine.

Prekazivanje ostvarenja bit će premijerno za BiH. Tri paralelne priče u “Krugovima” odvijaju se u Beogradu, njemačkom gradu Hale i u Trebinju.

U ovom ostvarenju igraju Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Hristina Popović, Nikola Rakočević, Boris Isaković, Vuk Kostić i drugi.

Svjetsku premijeru “Krugovi” su imali na festivalu u Sundance, gdje je film dobio specijalnu nagradu žirija, dok je na nedavno završenom festivalu u Berlinu film dobio nagradu selekcije “Forum 2013”.

Nakon prikazanog filma u Pozorišnoj dvorani Doma kulture, publici će se predstaviti glavni protagonisti ovog ostvarenja Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Leon Lučev, Hristina Popović i režiser Srdan Golubović.

Premijera će predviđena večeras u 20.00 sati.

Posted by on 2013-03-16. Filed under Kultura, Trebinje, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login